Колонний дифузійний апарат (Патент на винахід № 1132) - Серьогін, Олександр Олександрович; Пушанко, Микола Миколайович; Слива, Григорїй Михайлович; Кухар, Володимир Миколайович; Балакан, Сергій Анатолійович; Унгурян, Мірчо Олексійович; Лукаш, Олександр Васильович (My University, 1993)
Колонний дифузійний апарат, який відрізняється тим, що розвантажувальні лопаті прикріплені до трубовалу зі зміщенням щодо транспортних лопатей останнього ряду в напрямку, протилежному їх руху, на кут 15-30 °, при цьому робоча поверхня кожної розвантажувальної лопаті нахилена до стінки корпусу під кутом до горизонтальної площини , рівним 3-10°, і на ній укріплені по спіралі напрямні ребра для жому, вигнуті в бік, протилежний напрямку. Extraction tower, characterized in that the handling blade attached to trubovalu offset with respect to transport the last row of blades in the opposite direction of movement, at an angle 15-30 °, while the working surface of each blade is tilted to discharge the housing wall at an angle to the horizontal plane equal to 3-10°, and it reinforced the spiral guide ribs for pulp, curved in the opposite direction.
Keywords: циліндричний корпус; cylindrical body; колонний дифузійний апарат; column diffusion apparatus; лопать; blade; робоча поверхня; working surface; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра електропостачання і енергоменеджменту