Попова, Інна ВадимівнаСлива, Юлія Володимирівна2014-11-192014-11-192014Попова, І. В. Сучасний стан розвитку міжнародної і національної нормативних баз щодо систем управління безпечністю харчових продуктів / І. В. Попова, Ю. В. Слива // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 521.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18486Нині сімейство стандартів ISO серії 22000 складається з таких нормативних документів: ISO 22000:2005 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга; ISO 15161:2001 Настанови щодо застосування ISO 9001:2000 у виробництві харчових продуктів та напоїв; ISO/TS 22002-1:2009 Програми обов'язкових попередніх заходів із забезпечення безпечності харчових продуктів. Now the family of standards ISO 22000 consists of the following standard documents: ISO 22000: 2005 management system of food safety. Requirements for any organization in the food chain; ISO 15161: 2001 Guidelines on the application of ISO 9001: 2000 in the production of food and beverages; ISO / TS 22002-1: 2009 Program of mandatory preliminary steps to ensure Food Safety.otherсистеми управліннястандартистан розвиткуmanagementstandardsstate of developmentкафедра харчової хіміїСучасний стан розвитку міжнародної і національної нормативних баз щодо систем управління безпечністю харчових продуктівOther