Сучасний стан розвитку міжнародної і національної нормативних баз щодо систем управління безпечністю харчових продуктів - Попова, Інна Вадимівна; Слива, Юлія Володимирівна (My University, 2014)
Нині сімейство стандартів ISO серії 22000 складається з таких нормативних документів: ISO 22000:2005 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга; ISO 15161:2001 Настанови щодо застосування ISO 9001:2000 у виробництві харчових продуктів та напоїв; ISO/TS 22002-1:2009 Програми обов'язкових попередніх заходів із забезпечення безпечності харчових продуктів. Now the family of standards ISO 22000 consists of the following standard documents: ISO 22000: 2005 management system of food safety. Requirements for any organization in the food chain; ISO 15161: 2001 Guidelines on the application of ISO 9001: 2000 in the production of food and beverages; ISO / TS 22002-1: 2009 Program of mandatory preliminary steps to ensure Food Safety.
Keywords: системи управління; стандарти; стан розвитку; management; standards; state of development; кафедра харчової хімії