Вплив поверхневих явищ на інтенсивність масообміну в газорідинних апаратах з краплинною течією - Марценюк, Олександр Степанович; Марценюк, Людмила Степанівна (My University, 2008)
Розглянуто вплив поверхневих явищ на циркуляцію рідини в краплях і зв’язану з нею інтенсивність масообміну в апаратах з краплинною течією. Показано, що найвища інтенсивність масообміну реалізується в умовах співпадання напряму циркуляції рідини під впливом різних факторів, які впливають на поверхневу конвекцію.
Keywords: циркуляція в краплях; інтенсивність масообміну; капілярна стала; краплинна течія; поверхневий натяг; circulation in drops; intensity of mass transfer; capillary constant; drop flow; surface tension; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв