Starovoitova, Svitlana2017-11-282017-11-282017Starovoitova, S. Immunobiotics and functional foods for the correction and prevention of immune system disorders / S. Starovoitova // Біотехнологія: звершення та надії : збірник тез VI Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої до 120-річчя НУБіП України, 14–16 листопада 2017 р., м. Київ. – КОМПРИНТ – С. 99–100.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26225There are many reasons a disturbance of intestinal microflora, diet high in polyunsaturated fats, antibiotics, stress, local and systemic inflammatory diseases and others. In many cases, several factors acting simultaneously. The consequences of intestinal microflora disturbance are complex and can cause both local (bowel disease) and systemic (metabolic disease) pathological conditions (Crohn's disease, diabetes, obesity, atopic dermatitis, allergies, etc.). Biological effects of probiotic microorganisms are strain-specific. Depending on the type, species, strain probiotic bacteria can have immunostimulatory, immunodeviatory (bipolar) and immunoregulatory / suppressive effect.enimmunobioticsfunctional foodimmune systemdisordersprobiotics microorganismsімунобіотикифункціональні продуктиімунна системарозладикафедра біотехнології і мікробіологіїиммунобиотикифункциональные продуктыиммунная системарасстройствакафедра біотехнології і мікробіологіїImmunobiotics and functional foods for the correction and prevention of immune system disordersThesis