Матко, Світлана ВасилівнаМанк, Валерій ВеніаміновичМельник, Людмила МиколаївнаЖестерева, Наталія АнатоліївнаМельник, Зіновій Петрович2012-09-112012-09-112007Матко, С. В. Використання палигорськіта для оброблення купажу на основі збродженого яблучного соку / С. В. Матко, В. В. Манк, Л. М. Мельник, Н. А. Жестерева, З. П. Мельник // Производство спирта и ликероводочных изделий. – 2007. – № 1. – С. 19–21.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2474Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології виробництва «Медовух» на основі збродженого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому адсорбентом соку суттєво зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем. Цим досягається підвищення стійкості готового горілчаного продукту.Possibility is studied and optimum technological parameters are defined of the use of natural dispersion mineral of paligorscit in technology of production of «Medovyha» on the basis of fermented apple juice. It is set that in the juice treated by adsorbent a quantity of pectin matters diminishes substantially,in comparison with the control. Due to this the rise of of stability of the prepared vodka product is achieved.otherадсорбційне очищеннязмочуванняосадженняфракційністьпалигорськітяблучний сіккупажстабільністьapple juiceadsorption refiningcoupagoupaligorskitstabilityкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра теплоенергетики та холодильної технікикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології консервуванняВикористання палигорськіта для оброблення купажу на основі збродженого яблучного сокуArticle