Окраса українського малишкознавства - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2014)
М. Ткачук – дослідник історії українського письменства, його наративної стратегії та дискурсивної практики, відбиття в мистецтві слова національних, етичних й естетичних змін. Також об’єктом його наукової діяльності є естетичні концепції митців, їх ідеали й поетика, проблеми простору й часу,. Усе це відбилося у книзі «Художній дискурс лірики Андрія Малишка» Mykola Tkachuk is a researcher of Ukrainian literature history, narrative strategies, and discursive practices (particularly, the expression of national, ethic, and esthetic shifts in the art of word). He is also interested in studying the esthetical conceptions of separate writers, their ideals and poetics, problems of space and time. All of these factors have got a revelation in Tkachuk’s latest book entitled ‘The artistic discourse of Andriy Malyshko’s lyrics.’
Keywords: українська література ХХ століття; Малишко Андрій; лірика; ліро-епіка; жанр; century Ukrainian literature 20th; lyrics; lyro-epic; research; кафедра гуманітарних дисциплін