Використання вторинної колагенвмісної сировини у технології м’ясних продуктів - Мельниченко, Вероніка Анатоліївна; Бреславський, Максим Юрійович; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна (My University, 2025)
В економічних умовах сьогодення проблема забезпечення м’ясної промисловості України тваринною сировиною набуває особливої гостроти. Це обумовлено, перш за все, скороченням поголів’я худоби і свиней, нестабільністю їх вагової кондиції, а також відхиленнями якості м’ясної сировини, які ускладнюють його промислову переробку. Використання вторинних ресурсів м’ясної галузі, а саме свинячої шкурки та субпродуктів другої категорії, багатих на колаген, у технології ковбасних виробів, консервів та напівфабрикатів сприяє комплексній та раціональній переробці сировини, зменшенню собівартості виробництва та мінімізації відходів.
Keywords: шкура свиняча; субпродукти; pork skin; offal; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів