Готичний стиль в архітектурі - Федоришина, Ярослава; Буравченкова, Світлана Борисівна (My University, 2015)
В епоху величезного злету містобудівництва на зміну романському стилю прийшов готичний. Готична епоха в культурному житті середньовічної Європи бере свій початок близько 1140 р. у Франції, звідки і первісна назва «Французька манера» або пізніше - готика. In the era of a huge upsurge in urban planning, the Gothic style was replaced by the Romanesque style. The Gothic epoch in the cultural life of medieval Europe dates back about 1140 in France, where the original name "French style" or later - Gothic.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; храмові споруди; архітектура; готика; temple buildings; architecture; gothic