Антимікробне пакування – запорука безпечності харчових продуктів - Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій Іванович (My University, 2020)
Результати дослідження дають можливість рекомендувати ТіО2 як дієвий засіб для боротьби з картопляною хворобою. Біодеградабельне пакування з вмістом ТіО2 1 % у формувальному розчині за умови нанесення його на нарізані скибочки хліба буде безпосередньо контактувати з місцем розвитку захворювання пшеничних хлібобулочних виробів, що найбільш актуальним є влітку. The results of the study make it possible to recommend TiO2 as an effective means of combating potato disease. Biodegradable packaging with a TiO2 content of 1% in the molding solution, provided it is applied to sliced ​​bread slices, will be in direct contact with the site of disease development of wheat bakery products, which is most relevant in summer.
Keywords: паковання; харчові продукти; packaging; food products; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра харчової хімії