Сучасний стан розвитку транспортної інфраструктури України - Репіч, Тетяна Анатоліївна; Булеховець, Анна Миколаївна (My University, 2021)
У статті розглянуто походження терміну «транспортна інфраструктура» та сформовано загаль-не визначення цього терміну, що детермінується як сукупність об’єктів, що забезпечують задоволення по-треб населення та промисловості у перевезеннях пасажирів та вантажів. Розглянуто основні компоненти транспортної інфраструктури, що включає в себе шляхову мережу усіх видів транспорту, об’єкти тран-спортного сервісу, рухомий склад та транспортно-логістичні підприємства. Також у статті розглядається динаміка пасажирських та вантажних перевезень різними видами транспорту в період з 1995 по 2019 рік. Проаналізовано попит на різні види транспорту та причини падіння попиту в період з 2014 року.Розглядається дослідження Європейської Бізнес Асоціації, щодо рівня транспортної нфраструктури України. Визначено, що транспортна інфраструктура України знаходиться на низькому рівні розвитку. Також ана-лізується стан транспортної інфраструктури за різними видами транспорту. Визначено, що Україна по-требує термінових реформ у галузі транспорту для подальшого розвитку країни в цілому. Проаналізовано основні причини низького рівня розвитку транспортної інфраструктури України та сформовано необхідні заходи щодо підвищення індексу інфраструктури.
Keywords: логістика; транспорт; інфраструктура; транспортна інфраструктура; інфраструктурний індекс; рівень розвитку транспортної інфраструктури; logistics; transport; infrastructure; transport infrastructure; infrastructure index; level of transport infrastructure development; кафедра економіки праці та менеджменту