Внутрішня форма фразового дієслова в осягненні англійської мови та літератури - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2019)
Одним із найцікавіших для дослідження лексичних масивів, у котрих не просто можлива, а й обов’язкова співтворчість носіїв української та англійської мов через осягнення внутрішньої форми слів, є фразові дієслова. Тому метою цієї дослідження стало з'ясування ролі фразового дієслова – морфолого-синтаксичної конструкції, внутрішню форму якої зумовлюють значення самого дієслова та сполученого з ним прийменника (прислівника) – у творенні тропів і фігур та стильового забарвлення мови, у тому числі художнього твору. Phrasal verbs are one of the linguistic massifs to study as the main factor of mutual creativity between the speakers of Ukrainian and English languages, conditioned by comprehension of the inner form of a word or a word combination. Therefore, the purpose of this study is to elucidate a phrasal verb as the morphological and syntactic construction whose inner form is determined by the semantics of both a verb and a preposition (or an adverb) conjugated to it, in order to reveal its role in creating the tropes and figures, in the poetic work as well.
Keywords: кафедра іноземних мов професійного спрямування; фразове дієслово; англійська мова; англійська література; внутрішня форма; творчість Стінга; phrasal verb; english language; english literature; inner form; works by Sting