Дмитровська, Галина ПетрівнаРомоданова, Валентина ОлександрівнаПрендзевська, О. В.Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаКожура, Іван Михайлович2013-04-112013-04-112001Дмитровська, Г. П. Використання меду у виробництві молочних продуктів / Г. П. Дмитровська, В. О. Ромоданова, О. В. Прендзевська, О. В. Кочубей, І. М. Кожура // Наукові праці УДУХТ. – 2001. - № 10. – С. 36-37.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7446В статті доведено, що мед є перспективною сировиною для молочної галузі і при правильній організації виробництва дає можливість виготовляти рентабельну продукцію як масового, так і лікувально-профілактичного призначення, оригінальну за біохімічним складом і смаковими властивостями. Описані труднощі, пов’язані з використанням меду, при розробці нових промислових технологій молочних продуктів та шляхи їх усунення. Особливу увагу приділено технологічним операціям, пов’язаним з транспортуванням, підготовкою та внесенням меду у молочну основу. The paper proved that honey is a promising material for the dairy industry and with proper organization of production allows to produce cost-effective mass production as well as health care destination for original biochemical composition and flavor. We describe the difficulties associated with the use of honey in the development of new industrial technologies dairy products and ways to address them. Particular attention is paid to technological operations connected with transportation, preparation and making honey in milk-based products.otherапітерапіямедтехнологіямолочні продуктитранспортуванняпідготовка та внесенняapitherapyhoneytechnologydairy productstransportationpreparation and submissionкафедра технології молока і молочних продуктівВикористання меду у виробництві молочних продуктівArticle