Використання меду у виробництві молочних продуктів - Дмитровська, Галина Петрівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Прендзевська, О. В.; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Кожура, Іван Михайлович (My University, 2001)
В статті доведено, що мед є перспективною сировиною для молочної галузі і при правильній організації виробництва дає можливість виготовляти рентабельну продукцію як масового, так і лікувально-профілактичного призначення, оригінальну за біохімічним складом і смаковими властивостями. Описані труднощі, пов’язані з використанням меду, при розробці нових промислових технологій молочних продуктів та шляхи їх усунення. Особливу увагу приділено технологічним операціям, пов’язаним з транспортуванням, підготовкою та внесенням меду у молочну основу. The paper proved that honey is a promising material for the dairy industry and with proper organization of production allows to produce cost-effective mass production as well as health care destination for original biochemical composition and flavor. We describe the difficulties associated with the use of honey in the development of new industrial technologies dairy products and ways to address them. Particular attention is paid to technological operations connected with transportation, preparation and making honey in milk-based products.
Keywords: апітерапія; мед; технологія; молочні продукти; транспортування; підготовка та внесення; apitherapy; honey; technology; dairy products; transportation; preparation and submission; кафедра технології молока і молочних продуктів