Синтез 2-(2-аміносульфоніл-4,5-диметоксифенетил)-2,3,3а,9b-тетрагідро-1H-бензо[de] ізохінолін-1,3-діонів - Майборода, Олена Іванівна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Брицун, Василь Миколайович (My University, 2017)
Знайдено оптимальні умови конденсації 1,8-нафталевого ангідриду з 2-фенетиламіном і подальшого сульфохлорування продукту реакції. Будову одержаних продуктів підтверджено даними спектроскопії ЯМР1Н високої роздільної здатності, а склад – даними елементного аналізу. Optimal conditions for the condensation of 1,8-naphthalic anhydride with 2-phenethylamine and subsequent sulphonation of the reaction product are found. The structure of the obtained products is confirmed by the data of high resolution NMR1H spectroscopy, and the composition is given by the elemental analysis.
Keywords: нафталевий ангідрид; хлорсульфонова кислота; сульфонамід; ядерний магнітний резонанс; naphthalic anhydride; chlorosulfonic acid; sulfonamide; nuclear magnetic resonance; кафедра харчової хімії