Дослідження впливу електромагнітних опромінень радіочастотного діапазону хвиль на активацію дріжджової культури - Романова, Зоряна Миколаївна; Кобець, І. В. (My University, 2010)
Аналітично та експериментально обґрунтована можливість застосування електромагнітного випромінювання радіочастотного діапазону для активації дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Досліджено вплив електромагнітних опромінень на активність дріжджової культури Saccharomyces cerevisiae Встановлено, що опромінення дріжджів високочастотними та низькочастотними хвилями дозволяє збільшити їх активність.

Analytical and experimental proved the possibility of electromagnetic radiation frequency range to activate the yeast Saccharomyces cerevisiae. The influence of electromagnetic activity in irradiated yeast culture Saccharomyces cerevisiae Found that exposure to high frequency and low-yeast waves to increase their activity.
Keywords: низькочастотні хвилі; електромагнітне випромінювання; дріжджі; біологічне середовище; пиво; високочастотні хвилі; low frequency waves; electromagnetic radiation; yeast; biological environment; beer; high waves; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства