Романова, Зоряна МиколаївнаКобець, І. В.2012-08-282012-08-282010Романова, З. М. Дослідження впливу електромагнітих опромінень радіочастотного діапазону хвиль на активацію ферментативної діяльності мікроорганізмів / З. М. Романова, І. В. Кобець // Харчова промисловість. – 2010. – № 9. - С. 22-24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2199Аналітично та експериментально обґрунтована можливість застосування електромагнітного випромінювання радіочастотного діапазону для активації дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Досліджено вплив електромагнітних опромінень на активність дріжджової культури Saccharomyces cerevisiae Встановлено, що опромінення дріжджів високочастотними та низькочастотними хвилями дозволяє збільшити їх активність.Analytical and experimental proved the possibility of electromagnetic radiation frequency range to activate the yeast Saccharomyces cerevisiae. The influence of electromagnetic activity in irradiated yeast culture Saccharomyces cerevisiae Found that exposure to high frequency and low-yeast waves to increase their activity.otherнизькочастотні хвиліелектромагнітне випромінюваннядріжджібіологічне середовищепивовисокочастотні хвиліlow frequency waveselectromagnetic radiationyeastbiological environmentbeerhigh wavesкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження впливу електромагнітних опромінень радіочастотного діапазону хвиль на активацію дріжджової культуриArticle