Ефективність використання дисперсних мінералів України для очистки напівпродуктів цукрового виробництва - Стеценко, Наталія Олександрівна; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна (My University, 2011)
Досліджено вплив деяких природних дисперних мінералів України на технологічні показники цукрових розчинів. Встановлено, що вони незначно впливають на реакцію середовища, не накопичують цукор в осаді, дозволяють підвищити чистоту розчинів на 0,5-1,5 %, знизити їх забарвленість на 30-50%. Найбільш ефективними щодо видалення нецукрів виявилися палигорськіт, монтморилоніт та глауконіт.
Keywords: адсорбція; природні дисперсні мінерали; розчини цукрози; палигорськіт; монтморилоніт; глауконіт; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології оздоровчих продуктів