Використання житньо-солодового екстракту й ферментного препарату Новаміл як засобів проти черствіння - Дробот, Віра Іванівна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна (My University, 2003)
Досліджено вплив житньо - солодового екстракту й ферментного препарату на процес черствіння хліба. Встановлено, що внесення цих добавок збільшує масову частку декстринів в хлібі, що сприяє сповільненню процесу черствіння готових виробів та обумовлює подовження терміну зберігання хліба.

The influence of rye-malt extract and enzyme on staling process was studied. Bringing of these additions increases total contents of dextrin in bread and prolonges the storage time of bread.
Keywords: хліб; солодовий екстракт; ферментний препарат; процес черствіння; декстрин; bread; malt extract; enzymes; staling process; dextrin; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів