Основні підходи до забезпечення економічної безпеки суб’єктів господарювання - Каїра, Людмила Григорівна; Кобилянська, Людмила Миколаївна (My University, 2020)
В статті розглянуто сутність економічної безпеки та акцентовано увагу на тому, що однією з актуальних проблем стабільного розвитку економіки держави є забезпечення достатнього рівня економічної безпеки підприємства. Встановлено, що виграють ті країни, які вміють раціонально використовувати та зберігати енергію. В сучасних економічних умовах основним інструментом захисту суб’єктів господарювання від економічних та енергетичних загроз є ефективне використання ресурсів, особливо енергетичних. Запропонований комплексний підхід до організації раціонального споживання енергетичних ресурсів на підприємстві сприятиме забезпеченню його економічній безпеці.
Keywords: економічна безпека; енергоресурси; енергетична безпека підприємства; раціональне споживання ресурсів; енергоємність валового внутрішнього продукту; economic security; energy resources; energy intensity of gross domestic product; rational consumption of resources; energy security of the enterprise; кафедра міжнародної економіки