Звягінцева-Семенець, Юлія ПетрівнаМожарівська, Світлана ВолодимирівнаКамбулова, Юлія Вікторівна2020-06-242020-06-242020Звягінцева-Семенець, Ю. П. Рентгеноскопічні дослідження кремів із збитих вершків з різними видами цукрів/ Ю. П. Звягінцева-Семенець, С. В. Можарівська, Ю. В. Камбулова // Наукові праці НУХТ. - 2020. - Т.26, № 1. - С. 154-164.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31687З метою покращення харчової цінності групи тортів і тістечок і в напрямку розроблення продукції здорового харчування запропоновано асортимент низькокалорійних кремів для тортів і тістечок із збитих вершків жирністю 20 %. Креми включають до свого складу водоростеві полісахариди (альгінат натрію або j-каррагінан), які мають функціональну дію на організм людини, а також різноманітні цукри, що використовуються кондитерською галуззю: цукор білий кристалічний (сахарозу) або глюкозу, або фруктозу. Такі оздоблювальні напівфабрикати мають високі органолептичні показники, пластичну пишну структуру і використовуються для оформлення поверхні випечених виробів або наповнення порожнин (еклери, трубочки тощо). Метою досліджень стало визначення кристалічності зразків кремів із збитих вершків в процесі зберігання.креми із збитих вершківcreams from whipped creamемульсійно-пінна системаemulsion-foamy systemдифрактограмиdiffraction patternsальгінат натріюsodium alginatej-каррагінанj-carrageenanфруктозаfructoseглюкозаglucoseкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівРентгеноскопічні дослідження кремів із збитих вершків з різними видами цукрівThesis