Керованість та спостережність технологічних об’єктів управління - Луцька, Наталія Миколаївна; Савченко, Тетяна Віталіївна (My University, 2010)
В роботі приведені основні принципи спостережності та керованості технологічних об’єктів управління. Досліджується дане питання на прикладі пастеризаційно-охолоджувальної установки молочного виробництва, що описується чотирма лінійними диференціальними рівняннями. Зроблено висновок, що даний технологічний об’єкт управління є повністю спостережний та керований. Сформульована задача оптимального управління, що може бути розв’язана відповідними методами. Basic principles of observable and controllable of technological objects of management are in-process resulted. This question is probed on an example pasteurization-cool settings of suckling production which is described four linear differential equations. A conclusion is done, that information the technological object of management is fully observable and controllable. Formulated task of optimum management which can be untied the proper methods.
Keywords: спостережність; observable; керованість; технологічний об'єкт; матриця; ранг; матрица; ранг; controllable; technological objects; array; rank; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка