Напій яблучний «Здоров’я» - Папп, Еріка Вікторівна; Жеплінська, Марія Михайлівна (My University, 2012)
Патент України на корисну модель представляє собою опис формули корисної моделі, де відзначено корисність такого напою через можливість додавання до соку суміші екстрактів звіробою та подорожника та сиропу з фруктози, що сприяє створенню напою з функціональними профілактично-лікувальними властивостями. Крім цього додавання фруктозного сиропу сприяє використання його людям, хворим на цукровий діабет. При цьому покращуються процеси дихальних шляхів, посилюється робота серцево-судинної системи, інтенсифікуються обмінні процеси у печінці. Напій діє як заспокійливий, антивірусний, антидепресивний засіб, а також розширюється асортимент консервної корисної продукції.The patent of Ukraine on an useful model presents by a soba description of formula of useful model, where the utility of such drink is marked through possibility of adding to juice of mixture of extracts of st-john's-wort and goose-grass and syrup from fructose that assists creation of drink with functional prophylactic-curative properties. Except this addition to фруктозного syrup the use to his people, patients with promotes a diabetes mellitus. The processes of standard get better thus, work of the cardiovascular system increases, exchange processes intensify in a liver. Drink operates as the, anti-virus, antidepressed depressant, and also the assortment of canning useful products broadens.
Keywords: напій яблучний; яблучний сік; екстракти звіробою та подорожника; фруктозний сироп; drink is apple; apple juice; extracts st-john's-wort and goose-grass; syrup from fructose; кафедра технології консервування