Спосіб отримання дифузійного соку (Патент на винахід №66639) - Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Олійник, Віктор Вікторович (My University, 2012)
Спосіб отримання дифузійного соку включає подачу та ошпарювання бурякової стружки в ошпарювачі, наступну її екстракцію в колонному дифузійному апараті. Сокостружкова суміш, що відводиться з ошпарювача, розділяється на сік та стружку, яка подається в колонний дифузійний апарат знизу через розподілювач. Сік через підігрівник вертається назад в ошпарювач. A process for the preparation of diffusion juice comprises supply and scalding beet chips in a scalder, its subsequent extraction in a column diffusion apparatus. The juice and chips mixture, removed from the scalder, is separated into juice and chipss supplied into the column diffusion apparatus from below through a distributing canal. Juice through a heater is turning back into the scalder.
Keywords: апарат; machine; суміш; mix; ошпарювач; oshparyuvach; сито; sieve; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування