Дослідження впливу процесу сушіння кедрових горіхів на властивості готових соусів - Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Точкова, Оксана Василівна (My University, 2019)
Доведено доцільність використання ядер кедрових горіхів у якості сировини для виробництва соусів. Білок кедрових горіхів близький до білків тварин, легко засвоюється організмом людини та багатий такими амінокислотами як аргінін, лізин, метіонін, триптофан. The expediency of using cedar nuts as raw materials for sauces production has been proved. The protein of cedar nuts is close to animal proteins, is easily digestible by the human body and rich in amino acids such as arginine, lysine, methionine, tryptophan.
Keywords: соус; кедрові горіхи; крива сушіння; pine nuts; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології консервування; drying curves