Модернізація автоклаву для стерилізації м’ясних консервів - Шевченко, Андрій Олександрович; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена Ігорівна; Кувіта, Дмитро Богданович (My University, 2025)
Запропоноване технічне рішення по модернізації автоклаву, яке полягає в покращенні роботи обладнання, а саме в зручному, безпечному та гарантійному відкритті кришки автоклаву є основним техніко-економічним результатами даної модернізації. Внаслідок зменшення часу на відкривання і закривання кришки автоклаву знижуються трудові витрати внаслідок автоматизації процесів завантаження і розвантаження і відповідно збільшення продуктивності технологічних ліній та виробництва м’ясних консервів в цілому.

The proposed technical solution to modernize the autoclave, which is to improve the operation of the equipment, namely in a convenient, safe and warranty opening of the autoclave cover is the main technical and economic results of this modernization. Due to the reduction of the time for opening and closing the autoclave cover, labor costs are reduced due to automation of loading and unloading processes and, accordingly, increasing the productivity of technological lines and the production of canned meat as a whole.
Keywords: м’ясні консерви; автоклав; стерилізація; canned meat; autoclave; sterilization; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв