Литовченко, Ігор Миколайович2016-03-302016-03-302015Литовченко, І. М. Комплексний підхід до енергозбереження у хлібопекарському виробництві / І. М. Литовченко // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : матеріали ІV Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 8 вересня 2015 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2015. – С. 85-86.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22670На сучасному рівні розвитку виробництва харчової продукції вимоги до якості виробів в більшості випадків стабільно забезпечуються за допомогою методів сучасної технології та розвиненого машино-апаратурного оформлення процесів. Обсяги виробництва, попит на продукцію в даних умовах залежать від рентабельності виробництва, тобто від кінцевої ціни продукту. Відносно велику складову у фінансових затратах на випуск продукції мають витрати енергії - електричної та теплової. At the current level of food production requirements for product quality steadily in most cases provided by the methods of modern technology and advanced machine and equipment design processes. Production volumes, demand for products in these conditions depend on profitability, that the final price of the product. A relatively large part of the financial expenses in output costs with energy - electricity and heat.uk-UKкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвхлібопекарське виробництвохлібопекарська продукціяенергозбереженняbread makingbakery productsenergy savingКомплексний підхід до енергозбереження у хлібопекарському виробництвіOther