Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаОверченко, СофіяКалінін, Назар Ігорович2023-06-142023-06-142023Розроблення м’ясних паштетів для профілактики йододефіциту / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, С. В. Оверченко, Н. І. Калінін // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3-7 квітня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч. 1. – С. 279.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40824У науковій роботі було запропоновано виробництво паштету з використанням м'яса і субпродуктів курчат-бройлерів, та шпинату. У курячому м’ясі міститься 7 мкг йоду на 100 гр. Звичайно, це не так багато, як у рибі, але все ж більше, ніж у яловичині і свинині. The scientific work proposed the production of pate using meat and by-products of broiler chickens and spinach. Chicken meat contains 7 μg of iodine per 100 g. Of course, it is not as much as in fish, but still more than in beef and pork.otherпаштетм'ясо птицісубпродукти птицішпинатpatepoultry meatpoultry offalspinachкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівРозроблення м’ясних паштетів для профілактики йододефіцитуThesis