Розроблення м’ясних паштетів для профілактики йододефіциту - Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Оверченко, Софія Валентинівна; Калінін, Назар Ігорович (My University, 2023)
У науковій роботі було запропоновано виробництво паштету з використанням м'яса і субпродуктів курчат-бройлерів, та шпинату. У курячому м’ясі міститься 7 мкг йоду на 100 гр. Звичайно, це не так багато, як у рибі, але все ж більше, ніж у яловичині і свинині.
Keywords: паштет м'ясний; м'ясо птиці; йододефіцит; шпинат; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів