Застосування люмінісцентного методу для аналізу якості тропічних та субтропічних фруктів - Мельник, Оксана Петрівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна (My University, 2020)
Для контролю стану свіжості, ознак псування і підмороження фруктів використано люмінесцентний метод аналізу, який грунтується на властивості багатьох органічних сполук світитися в ультрафіолетових променях характерним випромінюванням, яке достатньо точно ідентифікує досліджувану речовину та дозволяє виявити початкову стадію псування (гниття). За результатами експериментальних досліджень показана ефективність використання люмінесцентного експрес-методу аналізу для визначення початкових стадій мікробіологічного ураження фруктів.
Keywords: цитрусові фрукти; люмінесцентний метод аналізу; показники якості та безпеки; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; citrus fruits; luminescent method of analysis; quality and safety indicators