Мельник, Оксана ПетрівнаРадзієвська, Ірина Гіронтіївна2020-12-152020-12-152020Мельник, О. П. Застосування люмінісцентного методу для аналізу якості тропічних та субтропічних фруктів / О. П Мельник, І. Г. Радзієвська // Якість і безпечність харчової продукції і сировини–проблеми сьогодення : матеріали Міжнародної конференції, присвяченої 80-річчю проф. І.В. Сирохмана, 25 вересня, 2020 р. – Львів : ЛТЕУ, 2020. – С. 199–201.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32334Для контролю стану свіжості, ознак псування і підмороження фруктів використано люмінесцентний метод аналізу, який грунтується на властивості багатьох органічних сполук світитися в ультрафіолетових променях характерним випромінюванням, яке достатньо точно ідентифікує досліджувану речовину та дозволяє виявити початкову стадію псування (гниття). За результатами експериментальних досліджень показана ефективність використання люмінесцентного експрес-методу аналізу для визначення початкових стадій мікробіологічного ураження фруктів.otherцитрусові фруктилюмінесцентний метод аналізупоказники якості та безпекикафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівcitrus fruitsluminescent method of analysisquality and safety indicatorsЗастосування люмінісцентного методу для аналізу якості тропічних та субтропічних фруктівThesis