Дослідження режимів лущення зерна ячменю - Галичина, Тетяна Сергіївна; Тітуленко, Олександр Вікторович; Надкернична, Наталія Василівна; Гапонюк, Ігор Іванович; Харченко, Євген Іванович (My University, 2014)
Круп'яні продукти із зерна ячменю займають значне місце в харчуванні населення України. Зерно ячменю буває плівчастим або голозерним. В технології виробництва круп найбільше розповсюдження має плівчастий ячмінь, який характеризується міцним зв'язком квіткових оболонок з ядром. Cereal products from barley occupy an important place in the diet of the population of Ukraine. Barley is hulled or holozernym. In cereal production technology is most prevalent filmy barley, which is characterized by strong ties flower shell of the nucleus.
Keywords: лущення зерна; ячмінь; круп'яні продукти; flaking grain; barley; cereal products; кафедра технології зберігання і переробки зерна