Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБессараб, Олександр Семенович2020-04-062020-04-062018Бендерська, О. В. Дослідження жирокислотного складу томатного насіння / О. В Бендерська, О. С. Бессараб // Харчова промисловість. –– 2018. - № 23. – С. 32-38.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30978Об’єктом дослiдження є вториннi продукти перероблення томатiв, а саме – томатне насiння технiчної та бiологiчної стиглостi. Одним з найбiльш проблемних мiсць томатопереробної галузi є утворення значної частини (до 30 % вiд загальної маси томатiв) вiдходiв, що мiстять велику кiлькiсть бiлкiв, лiпiдiв, вуглеводiв, мiнеральних речовин та бiологiчно активних сполук. Вирiшення проблеми перероблення вторинних томатних ресурсiв стає можливим за умови встановлення їх хiмiчного складу та бiологiчної цiнностi i пiдбору технологiчних параметрiв подальшого перероблення. The object of research is secondary products of tomato processing, namely, tomato seeds of technical and biological maturation. One of the most problematic places in the tomato processing industry is the formation of a large amount (up to 30 % of the total mass of tomatoes) of waste containing a large amount of proteins lipids, carbohydrates, minerals and biologically active compounds. The solution of the problem of recycling of secondary tomato resources becomes possible provided that they are determined by their chemical composition and biological value and the selection of technological parameters for further processing.вториннi продукти перероблення томатiвжирокислотний склад томатного насiннятехнологiї комплексного перероблення томатiвsecondary products of tomato processingfatty acid composition of tomato seedstechnologies of complex processing of tomatoesкафедра технології консервуванняДослiдження жирокислотного складу томатного насiнняArticle