Топчій, Оксана АнатоліївнаПасічний, Василь МиколайовичФедоренко, Дмитро ВіталійовичСизоненко, Дмитро Юрійович2017-06-232017-06-232014Патент UA 89169 U МПК A23L 1/31 (2006.01) Паштет низькокалорійний / О. А. Топчій, В. М. Пасічний, Д. В. Федоренко, Д. Ю. Сизоненко; заявник Національний університет харчових технологій. — № u 2013 13514 ; заявл. 20.11.2013 ; опубл. 10.04.2014, Бюл. № 7, 2014 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25660В основу корисної моделі поставлена задача - розробити рецептуру паштету низькокалорійного з високими функціонально-технологічними властивостями. Технічний результат, який може бути отриманий при здійсненні корисної моделі, полягає в розширенні асортименту продукції, що випускається, у підвищенні якості цільового продукту, зокрема органолептичних показників, таких як смак, колір, консистенція і пластичність та покращенні мікроелементного складу продукту. Невисока калорійність паштету дозволила перевести його в розряд дієтичних продуктів, призначених для профілактичного харчування. The goal of the utility model is to develop a low-calorie paste with high functional and technological properties. The technical result that can be obtained in implementing a utility model is to expand the product range to improve the quality of the target product, in particular, the organoleptic parameters such as taste, color, consistency and plasticity, and the improvement of the micro-element composition of the product. The low calorie content of the paste has allowed it to be transferred to the category of dietary products intended for preventive nutrition.паштетсумішпшенична клітковинальняна клітковинатехнічний результаткорисна модельпластичністьіндичкапечінкаоливкова оліяpasteblendwheatfiberflax fibertechnical resultutility modelplasticityturkeyliverolive oilкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівПаштет низькокалорійний (Патент на корисну модель № 89169)Technical Report