Спосіб виробництва овочево-вівсяного морозива (Патент України на винахід № 104348) - Поліщук, Галина Євгеніївна; Рибак, Ольга Миколаївна; Гончарук, Олена Владиславівна; Згурський, Андрій Володимирович; Гулак, Олена Володимирівна (My University, 2014)
Технічний результат полягає у створенні способу виробництва морозива на овочевій основі з активованою рослинною сировиною, що дає можливість повністю виключити застосування стабілізаторів або стабілізаційних систем, штучних регуляторів кислотності, у розширенні асортименту морозива з натуральними наповнювачами і барвниками із зниженим вмістом цукру, а також у зменшенні собівартості готового продукту. The technical result is to create a method of production of ice cream based on vegetable enabled plant material, which makes it possible to completely eliminate the use of stabilizers or stabilization systems, artificial acidity regulators in the diversification of ice cream with natural fillers and dyes, as well as to reduce the cost of the finished product.
Keywords: морозиво; ice-cream; вівсяні пластівці; oat flakes; пюре з гарбуза; pumpkin puree; екстракт гібіскусу; hibiscus extract; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу