Обгрунтування та розроблення способу виробництва морозива з пребіотиками - Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Остролуцька, Юлія Сергіївна (My University, 2013)
Скорцонера – рослинна сировина багата на харчові волокна і інші біологічно-активні речовини, тому є перспективним використовувати її в якості збагачувача харчових продуктів. В даній роботі досліджено такі продукти переробки кореня скорцонери як пюре і порошок. При додаванні до морозива продуктів переробки скорцонери - пюре або порошку, отримуємо оздоровчий продукт, який має пребіотичну дію, що дозволяє зменшити ризик аліментарних захворювань та підвищити ефективність їх профілактики. Scorzonera - herbs rich in dietary fiber and other biologically active substances, so it is perspective to use it as food enrichers. This paper investigates such by-products of scorzonera root as puree and powder. When added to ice cream products of scorzonera processing - puree or powder, receive health product that has a prebiotic effect, which reduces the risk of nutritional diseases and increase the effectiveness of its prevention.
Keywords: скорцонера; пюре та порошок скорцонери; пребіотики; морозиво; харчові волокна; scorzonera; scorzonera puree and powder; prebiotics; ice cream; dietary fiber; кафедра технології оздоровчих продуктів