Дослідження сучасного стану сировинної бази і ринку м’ясної продукції в Україні - Соломчук, Людмила Миколаївна (My University, 2015)
У статті проаналізовано сучасний стан сировинної бази та ринку м ’ясної продукції. Висвітлено динаміку виробництва і споживання м ’яса та м ’ясних продуктів, обсяги імпорту й експорту м ’яса в Україні. Відображено основні проблеми ринку м ’яса, а також надано пропозиції щодо подальшого розвитку м ’ясопереробних підприємств. Безпека ринку м ’ясної продукції залежить не тільки від відповідальності виробників, забезпечення високоякісною сирови ною, сучасних технологій, але й від позиції торгівлі. Для успішної роботи м ’ясопереробних підприємств необхідна чітка й адекватна стратегія розвитку, якісна реклама м ’ясної продукції, розширення ринків збуту, відкри ття філій в інших регіонах, створення власної торговельної мережі тощо.
Keywords: виробництво; споживання; production; consumption; ринок м ’яса; м ’ясопереробні підприємства; meat market; meat processing enterprises; експорт; імпорт; export; import; кафедра обліку і аудиту