Кваліметрична оцінка цукрозамінників – поліолів - Дорохович, Вікторія Віталіївна; Соловйова, Оксана Леонідівна (My University, 2007)
Досліджено солодкість, гігроскопічність, розчинність, калорійність, термостійкість, глікемічний індекс. Визначено комплексний показник якості, за двома варіантами: високої та низької гігроскопічності.

The qualities are sweetness, solubility, absorbability, calorie content, heat resistence and glycaemic index. The necessary diagrams are made. The composite index of the main principles of qualimetry is calculated for two variants. Variant 1, when absorbability is high. And variant 2, when absorbability is low.
Keywords: сорбіт; sorbit; лактитол; ізомальт; lacty; zomalt; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів