Особливості синтезу робастних регуляторів для випадків повного та неповного вимірювання вектора стану об’єкта - Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Вихрова, Лариса Григорівна (My University, 2013)
Наведені визначення та відмінні особливості оптимальних робастних систем. Розглянуті види невизначеностей. Визначені норми робастної стійкості: і Н2 . Завдання синтезу робастного регулятора при параметричній невизначеності зводиться до розв’язання рівняння Лур’є-Ріккаті, що гарантує робастність на певній множині її параметрів. Наводиться фізичний сенс норми, як максимального значення амплітудно-частотної характеристики. Розглянутий зміст синтезу робастного керування у формі функції від стану і моменту часу для випадків повного і неповного вимірювання вектора стану. Для останього розглянуті властивості спостерігачів. Provides definitions and features of the optimal robust systems. The types of uncertainties. Defined rules robust stability: and H2. The problem of synthesis of robust controller with parametric uncertainty is reduced to the solution of Lurie - Riccati, which guarantees robustness in a certain set of parameters. Provides the physical meaning of the norm as the maximum value of the amplitude - frequency response. Examined the contents of synthesis of robust control in the form of a function of the state and the time for the cases of complete and incomplete measurement of the state vector. For the latter, consider the properties of observers.
Keywords: оптимальне керування; робастне керування; robust control; optimal control; вектор стану системи; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка