Рак, Валентина ПетрівнаНазар, Мар'яна ІгорівнаЮрчак, Віра ГаврилівнаБаранов, Володимир Іванович2012-03-202012-03-202010Рак, В. П. Вміст фітину та мінеральних речовин у хлібі з хмелем / В. П. Рак, М. І. Назар, В. Г. Юрчак, В. І. Баранов // Наукові праці НУХТ. - 2010. - № 33. – С. 55-58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/474Встановлено, що внесення хмелю у кількості 0,08 % до маси борошна у вигляді відвару не впливає на вміст у хлібі кальцію та калію. Використання хмелевих заквасок знижує вміст фітину в хлібі, що сприятиме засвоєнню мінеральних речовин.It has been proven that addition of hop in quantity 0.08 % to the mass flour in broth hind does not influence to the Ca and K content on bread. Using of hop leavens decreases content of phythyne in bread, that encourages mineral substances assimilation.uk-UKхмільхмелеві закваскивміст фітинумінеральні речовиниhophop leavensphythyne contentmineral substancesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВміст фітину та мінеральних речовин у хлібі з хмелем