Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаІвчук, Надія ПавлівнаОстролуцька, Юлія Сергіївна2014-02-252014-02-252013Башта, А. О. Дослідження можливості використання продуктів переробки скорцонери для виробництва морозива оздоровчого призначення / А. О. Башта, Н. П. Івчук, Ю. С. Остролуцька // Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали ІІ-ї Всеукраїнської науково-практичної конференції, Київ, 29 жовтня 2013р. – Київ: НУХТ, 2013. – С. 58-60.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12800В даній роботі досліджено такі продукти переробки кореня скорцонери як пюре і порошок. При додаванні до морозива продуктів переробки скорцонери - пюре або порошку, отримуємо оздоровчий продукт, який має пребіотичну дію, що дозволяє зменшити ризик аліментарних захворювань та підвищити ефективність їх профілактики. This paper investigates such by-products of scorzonera root as puree and powder. When added to ice cream products of scorzonera processing - puree or powder, receive health product that has a prebiotic effect, which reduces the risk of nutritional diseases and increase the effectiveness of its prevention.otherморозиво оздоровчого призначенняскорцонерапюре скорцонерипорошок скорцонерихарчові волокнапребіотикиhealth purpose ice creamscorzonerascorzonera pureescorzonera powderdietary fiberprebioticsкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження можливості використання продуктів переробки скорцонери для виробництва морозива оздоровчого призначенняThesis