Бродильно-формувальний агрегат (Патент на винахід №59060) - Теличкун, Володимир Іванович; Сандул, Олена Олександрівна; Теличкун, Юлія Станіславівна; Череда, Володимир Вікторович (My University, 2003)
З метою створення економічно ефективного обладнання, яке поєднує в собі функції виброджування і формування, розроблена конструкція агрегату, що складається з робочої камери, нагнітального поршневого органу і формувального елемента. Агрегат відрізняється тим, що робоча камера використовується як ємність для бродіння тістового напівфабрикату під тиском до етапу його формування. To create cost-effective equipment, which combines the functions of a fermentation and forming the unit design is developed. It consists of a processing chamber, a molding piston part and a forming element. Unit differs that the processing chamber is used as a container for semifinished product fermentation under pressure before the stage of its forming.
Keywords: бродіння; формування; агрегат; робоча камера; тиск; fermentation; forming; unit; processing chamber; pressure; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв