Українознавчий вимір історії мови: ретроспектива у часі - Яременко, Світлана Андріївна (My University, 2005)
У статті окреслено складний шлях утвердження української мови в освіті, книгодрукуванні, культурі, науці на початку ХХ ст., що засвідчують архівні матеріали часопису «Рідний Край» за 1907 рік.

In the article outlined difficult way of claim of Ukrainian in education, book-printing, culture, science, at the beginning of ХХ st. which certify the archived materials of magazine «Native Edge» for 1907.
Keywords: мовне питання; денаціоналізація; соціолінгвальний стан; часопис «Рідний Край»; linguistic question; denationalization; sociolingval'niy state; magazine is «Native Edge»; кафедра гуманітарних дисциплін