М’ясовмісні сардельки з м’ясом качки мускусної (Патент на корисну модель № 124221) - Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович (My University, 2018)
Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме - до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісних сардельок з м'яса качки мускусної з використанням додаткових джерел білків тваринного і рослинного походження та за рахунок переробки вторинної сировини, яка забезпечувала б одержання нових виробів зі збалансованим складом поживних речовин. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing sausages from musk duck meat using additional sources of animal and vegetable proteins and by processing secondary raw materials, which would provide new products with a balanced composition of nutrients.
Keywords: animal protein; м’ясо; качка мускусна; білок тваринний; соєвий ізолят; сардельки; meat; musk duck; sausages; soy isolate; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів