Дослідження впливу технологічних факторів і сировини на термін зберігання неглазурованих молочних цукерок типу «Корівка» - Кохан, Олена Олександрівна; Прилуцька, Ліна Петрівна; Яременко, Н. А.; Дорохович, Антонелла Миколаївна (My University, 2005)
Основним процесом, що обумовлює термін зберігання молочних неглазурованих цукерок є їх черствіння. Експериментально встановлений позитивний влив гігроскопічних, вологоутримуючих речовин, джерела ферменту інвертази, емульгаторів на подовження терміну зберігання молочних цукерок. Встановлені раціональні дозування досліджуваних добавок.
Keywords: аморфна маса; гігроскопічні речовини; фермент інвертаза; термін зберігання; емульгатор; amorphous mass; hygroscopic agents; enzyme invertase; shelf life; emulsifier; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів