Парогазові суміші. Вологе повітря, його основні характеристики. Діаграма ентальпія-вологовміст вологого повітря та її використання - Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2013)
Розглянуто особливості парогазових сумішей, суть законів Дальтона та Амага, стани вологого повітря та його основні характеристики: абсолютна вологість, відносна вологість, вологовміст та точка роси. Показано визначення параметрів стану волого повітря та розглянуто особливості використання H-d діаграми. The features of vapor mixtures, the essence of the laws of Dalton and Amagat, state of moist air and its main characteristics: absolute humidity, relative humidity, moisture content and dew point. Displaying determine the parameters of the state of humid air and use the features of H-d chart.
Keywords: парогазові суміші; вологе повітря; вологовміст; відносна вологість; точка роси; steam-gas mixture; moist air; moisture content; relative humidity; dew point; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки