Фактори, що впливають на розвиток виробничого потенціалу підприємства - Високос, Олексій; Турчина (Побережна), Марія Петрівна (My University, 2014)
Формування ефективних, адаптованих до сучасних умов розвитку виробничих відносин механізмів управління виробничим потенціалом харчового підприємства неможливе без комплексного і системного дослідження факторів, що впливають на формування і розвиток виробничого потенціалу підприємства. Мова йде про дослідження виробничого потенціалу під впливом факторів не як окремих складових його розвитку, а як комплексного визначення меж виробничо-відтворювальних процесів на підприємстві, в галузі або регіоні, про умови реалізації деяких граничних стратегічних установок, у межах яких виробничі системи будь-якого рівня не втрачають своєї цілісності.
Keywords: управління виробничим потенціалом; виробничий потенціал підприємства; production potential; кафедра економіки праці та менеджменту