Перспективи державного регулювання в Україні умов використання генетичної інформації людини для оцінки страхових ризиків пов’язаних із життям та здоров’ям - Арич, Михайло Іванович (My University, 2025)
У роботі визначено, що впровадження державного регулювання в Україні специфічних підходів до використання генетичних даних людини для цілей андерайтингу у страхування повинно відбуватися (з метою досягнення найбільшої ефективності) паралельно із встановленням підходів до регулювання генетичних досліджень в Україні в цілому, адже і ця сфера наразі фактично немає визначеного державного регулювання. Що в свою чергу створює ряд загроз як для страхового ринку в цілому (адже генетичні аналізу стають все більш доступними в усіх розуміннях, що може сприяти зростанню ризиків інформаційної асиметрії на основі генетичної інформації), так і зокрема щодо для заявників на страхування, адже це може підвищувати відповідні ризики генетичної дискримінації на ринку страхування в Україні.
Keywords: кафедра маркетингу; медичне страхування; страховий ризик; генетичні дані людини