Коваль, Ольга ВолодимирівнаМаксименко, Ірина ФаддеївнаЮхно, Михайло ІвановичКостюк, Володимир Степанович2014-11-172014-11-172014Енергозбереження в технологіях виробництва шампанського / О. В. Коваль, І. Ф. Максименко, М. І., Юхно, В. С. Костюк // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції –основні засади її конкурентоздатності : матеріали ІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 9 вересня 2014 р. — Київ : 2014. – С. 119-121.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18406У сучасному виробництві в умовах економічної кризи актуальним завданням є впровадження енергозберігаючих технологій, однією із важливих складових яких є ощадне використання енергетичних ресурсів. Концепція енергозбереження - це проведення аналізу енерговитрат, пошук, розробка та впровадження сучасного енергозберігаючого устаткування, автоматизація управління технологічними процесами, можливості застосування рекуперативного енергозбереження, виявлення і ретельна теплоізоляція ділянок та технологічного обладнання виробництва, застосування теплообмінних апаратів, що працюють при малому температурному перепаді тощо.uk-UKенергозбереженнявиробництво шампанськогоенергетичні ресурсиэнергосбережениепроизводство шампанскогоэнергетические ресурсыenergy conservationproduction of champagneenergy resourcesкафедра мехатроніки та пакувальної технікикафедра готельно-ресторанної справиЕнергозбереження в технологіях виробництва шампанськогоThesis