Дослідження впливу харчових волокон гречки на структурно-механічні властивості тіста з фруктозою - Шевченко, Анастасія Олександрівна; Кривошей, Вікторія Миколаївна; Дробот, Віра Іванівна (My University, 2017)
Вивчали вплив харчових волокон гречки, як продукту для дієтичного харчування, на структурно-механічні властивості тіста з фруктозою для діабетичних хлібобулочних виробів. Досліджено кількість та якість клейковини, газоутримувальну та формоутримувальну здатність тіста. The influence of dietary fiber of buckwheat as a product for dietary nutrition, on structural and mechanical properties of dough with fructose for diabetic bakery products was studied. The quantity and quality of gluten, gas-holding and form-holding capacity were studied.
Keywords: харчові волокна; гречка; клітковина; фруктоза; хлібобулочний виріб; fiber; buchwheat; cellulose; fructose; bakery product; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів