Харчові інгредієнти та БАД з екстракту топінамбуру - Бессараб, Олександр Семенович; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна (My University, 2014)
Потреба у створенні дієтичних продуктів з високим вмістом інуліну і фруктанів, що засвоюються організмом людини без участі інсуліну, викликана зростаючим рівнем небезпечних ендокринообмінних захворювань (цукровий діабет, атеросклероз тощо) та вкрай обмеженим асортиментом таких оздоровчих продуктів на вітчизняному ринку.Топінамбур (Helianthus tuberosus L.) - одне з небагатьох природних джерел інуліну, продукти з якого відіграють важливу роль в нормалізації обмінних процесів. Тому розроблення технологій дієтичних продуктів на основі топінамбура для життєзабезпечення хворих з порушеннями обміну речовин і профілактичного харчування є актуальною і соціально важливою задачею. Need to create a diet of foods high in inulin and fruktaniv that absorbed by the body without insulin caused by increasing levels of dangerous endokrynoobminnyh diseases (diabetes, atherosclerosis, etc.) and extremely limited range of health products in the domestic rynku.Topinambur (Helianthus tuberosus L. ) - one of the few natural sources of inulin products which play an important role in the normalization of metabolic processes. Therefore, the development of technologies for dietetic products based on artichoke life support patients with metabolic disorders and preventive nutrition is relevant and socially important task.
Keywords: харчові інгредієнти; біологічно активна добавка; екстракт топінамбуру; food ingredients; dietary supplement; artichoke extract; кафедра технології консервування