Пристрій для термічної обробки ковбасних виробів (Патент на корисну модель № 100892) - Бабанов, Ігор Геннадійович; Беседа, Сергій Дмитрович; Бабанова, Олена Ігорівна (My University, 2015)
Пристрій для термічної обробки ковбасних виробів містить теплоізольовану камеру, поділену на секції обжарювання, варки і охолодження, розташований всередині камери ланцюговий транспортер з носіями для ковбасних виробів, систему подачі і відбору робочого середовища, калорифери і вентилятор. В секції варки додатково розташована ємність з водою з температурою 82-85 °С, в яку занурюються носії ланцюгового транспортера з ковбасними виробами. The device for the heat treatment of sausage products contains a heat-insulated chamber, divided into a section for roasting, cooking and cooling, inside the chamber a chain conveyor with carriers for sausage products, a system of supply and selection of the working environment, calorifiers and a fan. In the boiling section, there is an additional container with water at a temperature of 82-85 °С, in which the carriers of the chain conveyor with sausage products are immersed.
Keywords: термокамера; thermal imaging camera; ковбасні вироби; sausage wares; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв