Moskaluyk, OksanaHashchuk, OleksandraPeshuk, LudmilaLytvynenko, Daria2018-05-232018-05-232018Study of safety parameters of meat pates / O. Moskalyuk, O. Hashchuk, L. Peshuk, D. Lytvynenko // Youth scientific achievements to the 21st century nutrition problem solution : 84 International scientific conference of young scientist and students, April 23-24, 2018. Book of abstract. - Part 1. - Kyiv : NUFT, 2018. – P. 351.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27495In order to determine the influence of the proposed plant components on the expiration of meat pastes, bacteriological studies were carried out, namely, the number of mesophilic aerobic and facultative-enaerobic microorganisms (MAFEiM), bacteria of the coliform stem (BGKP), sulfitreducing clostridia, pathogenic flora, in that including bacteria of the genus Salmonellae, which characterize the safety of meat pastes for consumption. Для визначення впливу запропонованих компонентів рослини на витримку м'ясних паст були проведені бактеріологічні дослідження, а саме кількість мезофільних аеробних та факультативно-енаеробних мікроорганізмів (MAFEiM), бактерій стовбура коліфоруму (BGKP), сульфіторедукції клостридії, патогенна флора, у тому числі бактерії роду Salmonellae, які характеризують безпеку м'ясних паст для споживання.паштетpasteпастаpasteмікроорганізмиmicroorganismsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівStudy of safety parameters of meat patesOther