Шейко, Таміла ВолодимирівнаМельник, Людмила Миколаївна2013-06-262013-06-262011Шейко, Т. В. Очищення соку столового буряка від нітрат-іонів шунгітом / Т. В. Шейко, Л. М. Мельник // Механіка та інформатика : VII українсько-польської конференції молодих науковців, 12-14 травня : Тези наукових праць. - 2011. – С. 132-133https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8471Внаслідок проведени х досліджень встановлена адсорбційна спроможність шунгіта щодо нітрат-іонів із соку столового буряка. Найефективніше адсорбуються нітрат-іони при температурі 60° С при концентрації адсорбента 9,09% мас. та тривалості – 30 хв. За даних умов вміст нітрат-іонів зменшується на 24%. As a result of research carried out x adsorption capacity installed shungita relative nitrate ions from the juice of red beet. Nabolee effectively adsorbed nitrate ions at a temperature of 60 ° C at a concentration of 9.09% by weight of the adsorbent. and duration - 30 min. Under these conditions, the content of nitrate ions are reduced by 24%.сік столового бурякашунгітнітрат-іониадсорбціяtable beet juiceshungiteadsorptionnitrate ionsкафедра процесів і апаратів харчових виробництвОчищення соку столового буряка від нітрат-іонів шунгітомThesis