Салюк, Анатолій ІвановичЛевітіна, Наталія ВолодимирівнаНікітін, Геннадій ОлексійовичЛукашевич, Є. М.2013-01-302013-01-301995Салюк, А. І. Використання мікробної біомаси, що утворюється при переробці відходів харчової промисловості / А. І. Салюк, Н. В. Левітіна, Г. А. Нікітін, Е. М. Лукашевич // Розробка та впровадження прогресивних технологій та обладнання у харчову та переробну промисловість : всеукраїнська науково-практична конференція, 17-20 жовтня 1995 р. : тези доп. – 1995. – С. 109.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5794Втрати м’ясопереробної промисловості в Україні складають понад 700 тонн на добу. Порівнюється ефективність використання активного мулу з дріжджами як продуценту білка. В активному мулі більший вміст білка, незамінних амінокислот, вітамінів групи B в тому числі B12, та різних мікроелементів, що свідчить про перспективність його розробки як біологічного додатку в тваринництві та інших галузях. Losses meat processing industry in Ukraine are more than 700 tons per day. Compared the effectiveness of using sludge as a producer of yeast protein. In active sludge larger protein, essential amino acids, B vitamins, including B12, and various trace elements, indicating that the prospects of its development as a biological application in livestock and other industries.мікробіологічний синтез білківвідходи м’ясної промисловостіактивний мулбілкова біомасастічні водивітаміни групи Bmicrobiological synthesis of proteinsmeat industry wastesactivated sludgeprotein biomasswaste watervitamin BВикористання мікробної біомаси, що утворюється при переробці відходів харчової промисловостіArticle