Використання мікробної біомаси, що утворюється при переробці відходів харчової промисловості - Салюк, Анатолій Іванович; Левітіна, Наталія Володимирівна; Нікітін, Геннадій Олексійович; Лукашевич, Є. М. (My University, 1995)
Втрати м’ясопереробної промисловості в Україні складають понад 700 тонн на добу. Порівнюється ефективність використання активного мулу з дріжджами як продуценту білка. В активному мулі більший вміст білка, незамінних амінокислот, вітамінів групи B в тому числі B12, та різних мікроелементів, що свідчить про перспективність його розробки як біологічного додатку в тваринництві та інших галузях. Losses meat processing industry in Ukraine are more than 700 tons per day. Compared the effectiveness of using sludge as a producer of yeast protein. In active sludge larger protein, essential amino acids, B vitamins, including B12, and various trace elements, indicating that the prospects of its development as a biological application in livestock and other industries.
Keywords: мікробіологічний синтез білків; відходи м’ясної промисловості; активний мул; білкова біомаса; стічні води; вітаміни групи B; microbiological synthesis of proteins; meat industry wastes; activated sludge; protein biomass; waste water; vitamin B